Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Instagram LinkedIn
    Inter VivosInter Vivos
    • Etusivu
    • Lehtiarkisto
    • Inter Vivos
    • Tilaus, osoitteenmuutokset ja peruutukset
    • Yhteystiedot
    Instagram LinkedIn
    Inter VivosInter Vivos
    • Etusivu
    • Lehtiarkisto
    • Inter Vivos
    • Tilaus, osoitteenmuutokset ja peruutukset
    • Yhteystiedot
    Home»In via vitae»Ruokavinkkejä»Reseptivinkkejä
    Ruokavinkkejä

    Reseptivinkkejä

    16.11.2022

    Julia Höyhtyä

    Resepteinä on tällä kertaa suupaloja ja tarjottavaa syksyn illanviettoihin. 

    Ihanaa syksyä kaikille!

    Friteeratut sushit avokadolla & lohella

    Tarvitset

    Lohitäyte:

    • 500g tuoretta lohta
    • 1 iso punasipuli silputtuna
    • 1 dl limemehua
    • Nippu korianteria silputtuna
    • suolaa maun mukaan

    Muuta

    • Kulhollinen keitettyä sushiriisiä 
    • chilimajoneesia
    • pankojauhoja
    • kananmunia
    • ruokaöljyä (esim. rypsiöljyä) paistamiseen
    • viipaloitua avokadoa

    Sekoita lohitäytteen ainekset keskenään ja anna lohen marinoitua limemehussa puolesta tunnista tuntiin.

    Pyörittele jäähtynyt riisi soikion muotoisiksi tiiviiksi paloiksi. Pyörittele kananmunassa ja sen jälkeen pankojauhossa. Toista.

    Kuumenna syvässä kattilassa öljy. Kokeile esimerkiksi leivänpalalla rasvan kuumuutta. Jos leipä tummuu heti, rasva on liian kuumaa. Kun leipä ruskistuu pikkuhiljaa tasaisesti, rasva on sopivaa. Lisää pyöritellyt, kuorrutetut riisisoikiot rasvaan ja friteeraa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Säädä lämpöä tarvittaessa.

    Valuta limemehu lohitäytteestä. Lisää avokadosiivu riisin päälle. Lisää lohitäyte avokadon päälle ja koristele chilimajoneesilla ja yrteillä. Nauti lämpimänä.

    5 minuutin alkupala liha-/kasvisversiona

    Levite:

    • 200 g tuorejuustoa (tavallista tai vegaanista)
    • piparjuuritahnaa tuubissa maun mukaan
    • 1 pussi valkosipulin makuista dippimaustetta

    Muuta:

    • paahtopaistia (kasvisversioon esim. savustettu kasvisleikkele tai muu leikkele)
    • pieniä rieskoja
    • tuoretta timjamia

    Sekoita levitteen ainekset keskenään. Paista rieskojen pintaa oliiviöljyssä pari minuuttia. Levitä levite rieskojen päälle. Lisää päälle leikkele. Koristele timjamilla.

    Chimichurriperunat jogurttipedillä

    Perunat:

    • puoliksi leikattuja kiinteitä perunoita 500g
    • oliiviöljyä n. 1/2 dl
    • suolaa ja pippuria

    Chimichurri:

    • 1 dl oliiviöljyä 
    • 1 rkl punaviinietikkaa 
    • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 3 dl lehtipersiljaa ja korianteria (tai vain jompaa kumpaa) hienonnettuna
    • 1,5 kpl punaista mietoa tuoretta chiliä silputtuna
    • suolaa maun mukaan
    • 1 limen puristettu mehu

    Jogurttipeti:

    • kreikkalaista jogurttia 3 dl (tavallista tai vegaanista)
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 3 rkl sitruunamehua
    • suolaa maun mukaan
    • pieni kourallinen pieneksi raastettua parmesaania tai vegaanista parmesaanin korviketta

    Pilko ja sekoita kaikki chimichurrin ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua tunnin.

    Sekoita jogurttipedin aineet ja anna maustua.

    Keitä perunat vedessä, jonka olet maustanut suolalla. Keitä perunoita kunnes painaessasi haarukan perunaan, haarukka läpäisee haarukan, mutta saa hieman vastusta. Valuta perunat hyvin ja taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla. Kaada perunat pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä perunat reippaassa öljyssä. Paista 220 asteessa 20 min ja käännä perunat. Paista vielä 20 min, tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.

    Tarjoile perunat jogurttipedin päällä ja kaada chimichurri perunoiden päälle.

    Samasta aiheesta

    Ruokavinkkejä

    Reseptit kesäjuhliin

    18.7.2022
    In via Pykalae

    Ruokavinkkejä: Makuja maailmalta

    29.3.2022
    Kuukauden luetuimmat

    90-vuotias Pykälä, Pykälä 90 vuotta sitten

    15.8.2025

    PhuksiriZZe-raportti

    15.8.2025

    Mitkä ihmeen oikeustapauskilpailut?

    15.8.2025

    Matka asianajajien muistoihin

    15.8.2025

    Onnea valmistumisesta, Eero Kemppinen!

    15.8.2025
    Inter Vivos somessa
    • Instagram
    • LinkedIn
    Mukaan tekemään Inter Vivosia?

    Kaikki pykälistit – ja miksei muutkin – ovat tervetulleita tekemään Inter Vivosia! Mukaan pääsee helpoiten saapumalla toimituskokoukseen, joista tiedotetaan Pykälä-infossa. Tämän lisäksi päätoimitukseen voi aina olla yhteydessä juttuideoiden ja parannusehdotusten kanssa tai ihan muuten vain.

    Päätoimituksen yhteystiedot

    Päätoimittaja
    Elmo Väätäjä

    +358 40 3506111

    Toimitussihteeri
    Sanni Lampi

    Art Director (AD)
    Iines Kokko

    © 2025 Inter Vivos. Pykälä ry.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.