Artikkelit 16.11.2022

Teksti: Anni Sofia Kivi-Koskinen


Elokuun viimeinen viikko voi monelle tavalliselle kaduntallaajalle olla haikeaa aikaa. Kesän vapaus on ohi ja monet palaavat lomilta takaisin harmaaseen arkeen. Pykälistille kyseinen viikko on kuitenkin kaikkea muuta kuin harmaata (pl. juomien värimaailma), sillä tällöin on Pykälistin koko lukuvuoden pääviikko eli ORIENTAATIOVIIKKO, ja on jälleen aika toivottaa tervetulleeksi kotiin uusi erä uunituoreita phukseja. Näin phuksikapteeneina meillä oli ilo olla luotsaamassa uusia tulokkaita kohti kotisatamaa Pykälää orientaatioviikon ajan.

Viikko lähti tiistaina käyntiin jo kulttimaineen saavuttaneilla Punssikahveilla, ja voimme vahvistaa, että punssia tosiaankin maisteltiin. Phuksien ensikosketus Pykälään ja sen 

toimijoihin sujui iloisissa merkeissä rasteilla kierrellen ja jatkoilla volgaten. Iloisia phukseja näkyi myös keskiviikkona Tokoinrannassa Flunky Ball -turnauksessa sekä turnaustunnelmissa jatkoilla Baarikärpäsessä, jossa muuten oltiin pilkkuun asti! Torstaina phuksit pääsivät todistamaan Pykälän voittoisan futisjoukkueen FC Force Majeuren voittokulkua Fudiscupissa ja urheiluhumu jatkui myös jatkoilla. Perjantaina koitti tietysti orientaatioviikon pääpäivä eli legendaarinen Lakimiesliiton info, jossa päästiin kattavan tietoiskun siivittämänä nautiskelemaan liiton mukanaan tuomista eduista. Reippaimmilla ja tarmokkaimmilla phukseilla jatkui meininki vielä lauantainakin Original Student Festeillä. 

Kaiken kaikkiaan viikko oli täynnä juhlatunnelmaa ja jokainen vanhempi tieteenharjoittaja voinee vahvistaa, että tämän vuoden phuksit tuovat mukanaan uutta säpinää ja energiaa rakkaaseen järjestöömme. Odotamme innolla mitä tuleva vuosi tuo vielä mukanaan! 

Seuraavaksi kuulemme vielä phuksien fiiliksiä orientaatioviikon jälkeen, olkaa hyvät!

Phuksihaastattelut:

Alina Aarnio

Kuka olet ja mihin virkaan lähdit tänään?

Olen Alina Aarnio ja lähdin matrikkelitoimikunnan puheenjohtajaksi.

Miksi lähdit juuri tähän virkaan?

Kaverit vinkkasi, että tämä voisi sopia minulle ja rehellisesti sanottuna he ovat ehkä oikeassa, koska pidän organisoinnista ja asioiden loppuunhoitamisesta sekä luovasta työstä. Luulen siis että tämä voisi olla hyvä startti Pykälä-uralleni!

Näetkö siis tekeväsi vielä paljon enemmänkin Pykälässä?

Kyllä nään, omien aikataulujen rajoissa, mutta voi olla että ne aikataulut ehkä vähän väistyvät. Kun kerran lähtee tähän mukaan, on se sitten menoa! Tämä kiinnostaa, koska on tullut niin hyvä kuva ainejärjestöstä ja palan intoa tehdä vielä enemmän! 

Mikä on ollut lempitapahtuma tähän mennessä?

Varmaan Phuksiaiset, ne oli tosi jees tapahtuma.

Mikä nimesi on?

Ella Eroniemi.

Miten olet orientaatioviikon jälkeen saanut opiskelun ja vapaa-ajan tasapainotettua?

Siinä on ollut vähän hakemista: valtiosääntöoikeus jäänyt vähän taka-alalle, mutta ei se mitään, sillä suunta voi vain mennä ylöspäin. Nyt on pitänyt ottaa kaikki ilo irti näistä oheistapahtumista, sen mitä on phuksikupalta pystynyt. 

Mikä on ollut lempitapahtumasi tähän mennessä?

Varmaan Punssikahvit, kun ne oli ensimmäiset yliopistobileet.

Onko mieleesi jäänyt erityisesti joku kerho tai toimija?

Olen Jousikunnassa, jossa ollut hyvä meininki. Myös Pykälä Physiqueen liityin, mutta en ole yhdessäkään kokouksessa ollut, joten tämä on mun osalta hieman flopannut. Mutta siellä on varmasti myös hyvä meininki!

Kuka sä oot ja missä sä oot tällä hetkellä?

Mä olen siis Verneri Törmi, olen täällä jossain Hyvinkään leirintäaluella nimeltä Kiljava. 

Mihin aikaan lähdit Kiljavajonoon ja miksi?

Mähän lähdin siis täysin for selfish reasons 11.45 Kiljavan jonoon, taksilla ja massiivisella tavaramäärällä. Syynä se että halusin olla ensimmäinen ja parantaa vanhusten suoritusta. 

Mikä sun mielipide Kiljavan leirikeskuksesta nyt kun tänne saavuttiin?

Vaikuttaa erittäin ryypättävältä paikalta, hirveesti tavaraa ei voi rikkoa mutta ehkä tätäkin yritän. (Toim. huom: Mitään ei rikottu.)

Mikä on ollut lempitapahtuma tähän mennessä?

Tällä hetkellä Kiljava-jonotus, sillä siellähän pääsi leikkimään ties mitä, lievän keiton nauttiminen jonottaessa oli hauskaa.