Artikkelit 30.03.2022

Joonatan Haapalainen, HELPin tiedottaja 2022

Edustajistoryhmä HELP aloittaa vuoden 2022 hyvin erilaisesta asemasta verrattuna viime vuoteen. 2021 meillä oli kaksi upeaa edustajaa HYYn hallituksessa, joilla oli painavat salkut vastaten ylioppilaskunnan taloudesta ja omistajaohjauksesta, sekä terveydestä ja kansainvälisyydestä. Tänä vuonna kuitenkaan HELPillä ei ole edustajaa hallituksessa, vaan meidän täytyy keskittyä vaikuttamaan oppositiosta käsin.

Tämä ei kuitenkaan anna aihetta epätoivoon, vaan entistä enemmän painoa annetaan jatkossa valmistelevalle työlle. Erityisesti Talousjohtokunnassa ja Valmisteluvaliokunnassa meillä on erittäin kokeneita ja asiantuntevia edustajia, joiden kautta olemme erinomaisissa asemissa antamaan HELPpiläistä näkemystä jo asioiden aikaiseen valmisteluun. HELPin ollessa suuri edustajistoryhmä, on meillä toki paljon valtaa myös edustajiston lopullisiin päätöksiin, tästä on edelleen kiittäminen 2020 vaalien äänestäjiä.

Tulevana vuonna HELP haluaa parantaa uudelleen yhteyksiä taustajärjestöihinsä. Koronapandemian aikana yhteydenpito on ollut luonnollisesti jonkin verran haastavampaa, kun tapaamiset ovat olleet ’vain zoom- kokouksia muiden joukossa’, eikä ajatuksia olla päästy vaihtamaan yhteisen pöydän ääressä. HELPin pitkän aikavälin tavoite on ollut myös jo joidenkin vuosien ajan ry:n perustaminen, joka tekisi toiminnasta virallisempaa ja yhteistyöstä muiden järjestöjen kanssa helpompaa, tämä hanke yritetään saada maaliin vuoden aikana.

Tämän lisäksi 2022 on jälleen edarivaalivuosi, joten siihen valmistautuminen täytyy aloittaa jo kevään aikana. 2020 HELP sai erinomaisen tuloksen ja useita lisäpaikkoja aiempaan verrattuna, ja tänä vuonna lähdetään siitä, että tulos on vähintään yhtä hyvä. Avuksi tässä tarvitaan hyviä, tunnettuja ja aktiivisia ehdokkaita, sekä näkyvyyttä taustajärjestöjen kautta, erityisesti sosiaalisen median kampanjointi oli viimeksi erityisen onnistunutta.

HELPin toimintaan pääsee aina matalalla kynnyksellä mukaan, kaikkien panosta arvostetaan omien kykyjen ja jaksamisen mukaan. HELP etsii kuluvalle vuodelle vielä muutamia toimijoita erityisesti tapahtumien kuten vuosijuhlien järjestämiseen. Jos edustajistoryhmän toiminta kiinnostaa millään tasolla, laittakaa viestiä osoitteeseen , niin pääsette mukaan vaikuttamaan professioalojen puolesta.