Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Instagram LinkedIn
    Inter VivosInter Vivos
    • Etusivu
    • Lehtiarkisto
    • Inter Vivos
    • Tilaus, osoitteenmuutokset ja peruutukset
    • Yhteystiedot
    Instagram LinkedIn
    Inter VivosInter Vivos
    • Etusivu
    • Lehtiarkisto
    • Inter Vivos
    • Tilaus, osoitteenmuutokset ja peruutukset
    • Yhteystiedot
    Home»In via vitae»Ruokavinkkejä»Reseptit kesäjuhliin
    Ruokavinkkejä

    Reseptit kesäjuhliin

    18.7.2022

    Odotatko jo kesää ja sen mukanaan tuomia ylioppilas-, grilli- ja kesäjuhlia? Tutustu kesäisiin resepteihin, jos näin on.

    Reseptit on laadittu yhteistyössä vuoden 2020 emon Julian ja vuoden 2022 emojen kanssa. Galette, bruschetta ja tapasvartaat ovat Julian käsialaa ja Ruislastut guacamolella ja katkaravuilla (2022 emojen resepti) on 2022 emojen kehittämä.

    Ihanaa kesän ja kesäjuhlien odotusta!

    Kesäinen marjagalette

    Tarvitset:

    Pohja

    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl sokeria
    • 1/2 tl suolaa
    • 220 g jääkaappikylmää voita, normaalisuolainen
    • 1/2 dl vettä

    Täyte

    • 550g (yhteensä) tuoreita mansikoita, mustikoita ja mustaherukoita
    • 2 rkl sokeria
    • ripaus suolaa
    • 2,5 rkl perunajauhoja

    Voiteluun

    • 50 g voita
    • puristus limemehua
    • 1 rkl fariinisokeria

    Lisäksi

    • ruokosokeria ripoteltavaksi reunoille
    • mantelilastuja ripoteltavaksi reunoille

    Tee näin:

    ■ Viipaloi ensin mansikat. Ripottele kaikkien marjojen päälle sokeri ja suolaa. Anna raparperien ja mansikoiden seistä pöydällä sen aikaa, kun valmistat pohjan.

    ■ Kaada vehnäjauhot, sokeri ja suola pöydälle kasaan. Leikkaa voi suhteellisen kookkaiksi kuutioiksi. Kääntele ja painele nämä kuutiot käsin jauhojen sekaan.

    ■ Kauli jauho-voiseos pitkiksi kaistaleiksi. Pirskota kauliessa muodostuvan levyn päälle kylmä vesi.

    ■ Taita levyn reunat keskelle esimerkiksi lastalla. Kauli varovasti. Taikina on valmis, kun se pysyy kasassa juuri ja juuri – älä siis työstä taikinaa liikaa, ettei sen rapeus kärsi.

    ■ Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi (tai jopa muutamaksi tunniksi, säilyy hyvin).

    ■ Ruskista voita keskilämmöllä sekoittaen toisinaan niin, ettei voin hera kuitenkaan pääse palamaan pohjaan. Kun voi on rusehtavan väristä, lisää limemehu ja fariinisokeri.

    ■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    ■ Valuta marjojen neste pois. Sekoita niiden joukkoon perunajauhot, mutta älä sekoita voimakkaasti.

    ■ Ota taikina jääkaapista, levitä pannulle tai pellille leivinpaperin päälle jauhoja, nosta taikina sen päälle ja ripottele hieman jauhoja senkin päälle. Kauli taikina pyöreäksi. Lusikoi täyte

     taikinan keskiosaan niin, että reunoilta jää reilu kaistale täyttämättä. Käännä reunat täytteen päälle.

    ■ Voitele reunat voi/fariinisokeriseoksella ja ripottele päälle ruokosokeria, sekä mantelilastuja.

    ■ Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes reunat ovat paahtuneet kauniin värisiksi.

    ■ Tarjoa vanhan ajan vaniljajäätelön kera.

    Mansikka- & vuohenjuustobruschetta

    Tarvitset:

    Whipped vuohenjuusto

    • 400 g vuohenjuustoa
    • 300g yrttituorejuustoa
    • 2 valkosipulin kynttä
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 3 rkl sitruunamehua

    Mansikat

    • 400g paloiteltuja tuoreita mansikoita
    • 6 rkl sitruunamehua
    • ripaus suolaa

    Muuta

    • balsamico-kastike
    • esipaistettua patonkia siivutettuna, oliiviöljyllä siveltynä

    Tee näin:

    ■Sekoita mansikkaseoksen aineet keskenään ja anna marinoitua.

    ■ Lämmitä uuni 220 asteeseen ja paista patongin siivuja, kunnes ne ovat saaneet väriä.

    ■ Vatkaa vuohenjuustoseoksen aineet yhteen.

    ■ Laita leivän päälle vuohenjuustoseosta ja mansikkaa ja viimeistele balsamico-kastikkeella.

    Kesäjuhlien tapas-vartaat

    Tarvitset:

    • grillaamiseen tarkoitettuja varrastikkuja
    • mozzarellapalloja
    • prosciuttoa
    • kirsikkatomaatteja
    • oliiveja

    Pesto

    • basilikaa kokonainen pussi
    • kourallinen raastettua parmesaania
    • ripaus suolaa
    • oliiviöljyä
    • 1 iso valkosipulin kynsi

    Tee näin:

    ■ Soseuta tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella) kaikki peston aineet.

    ■ Pujota tikkuihin täytteet ja ripottele pestoa niiden päälle.

    Ruislastut guacamolella ja katkaravuilla

    Tarvitset:

    • Ruislastuja tai ruissipsejä

    Guacamoleen

    • 3 avokadoa
    • 1⁄2 sipuli silputtuna
    • 2 tomaattia pilkottuna
    • halutessasi 1 rkl korianteria
    • 1 chili silputtuna
    • 2 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
    • 1 limen mehu
    • 1⁄2 tl merisuolaa
    • 1⁄2 tl mustapippuria

    Katkarapuihin

    • 1 pss isoja katkarapuja (voivat olla pakastettuja)
    • 1 tl savupaprikamaustetta
    • 1 tl chilimaustetta
    • 1⁄2 tl merisuolaa

    Ohje:

    1. Valmista guacamole. Lisää blenderiin avokado, pilkottu sipuli, tomaatti, korianteri,

    chili ja valkosipuli.

    2. Sekoita ainekset varoen blenderillä niin, että saavutat haluamasi koostumuksen. Mitä

    enemmän aineksia sekoittaa, sitä pehmeämpää guacamolesta tulee.

    3. Lisää guacamoleen limemehu, merisuola ja pippuri. Lisää mausteita, jos tarvitsee ja

    sekoita guacamole vielä huolellisesti.

    4. Valmista katkaravut. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne varoen

    kuumavesihauteessa.

    5. Lisää sulaneiden katkarapujen joukkoon savupaprikamauste, chilimauste ja

    merisuola. Sekoita.

    6. Paista katkaravut oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.

    7. Kokoa. Laita ruislastun päälle kasa guacamolea ja koristele katkaravulla.

    8. Tarjoile!

    Vinkki: Voit korvata katkaravut tofulla!

    Samasta aiheesta

    Ruokavinkkejä

    Reseptivinkkejä

    16.11.2022
    In via Pykalae

    Ruokavinkkejä: Makuja maailmalta

    29.3.2022
    Kuukauden luetuimmat

    Vuosijuhlat Pähkinänkuoressa

    24.3.2023

    Onnea valmistumisesta, Aurora Idänpään-Heikkilä!

    16.11.2022

    Tilannekatsaus opiskelijoiden asemaan

    22.10.2024

    VUOSIJUHLAKATSAUS 2024: Vaatetusetiketti

    20.3.2024

    VUOSIJUHLAKATSAUS 2024: Vuosijuhlien etiketistä

    20.3.2024
    Inter Vivos somessa
    • Instagram
    • LinkedIn
    Mukaan tekemään Inter Vivosia?

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

    Lue lisää toimituskunnasta

    Päätoimittaja
    Elmo Väätäjä

    +358 40 3506111

    Toimitussihteeri
    Sanni Lampi

    Art Director (AD)
    Iines Kokko

    © 2025 Inter Vivos. Pykälä ry.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.